Sıkça Sorulan Sorular
Proje Hakkında
Soyak Evreka Rezidans Projesinde dairelerde ısınma ve sıcak su sistemi nasıldır?
Her dairenin ısıtması, hermatik tip kombi ile müstakil olarak sağlanacaktır. Kalorifer tesisatı yapılacak, panel radyatörler takılacaktır. Hermatik tip kombi cihazı ve doğalgaz sayacı Soyak tarafından tedarik edilecektir.
Soyak Evreka Rezidans Projesinden daire aldım, elektrik, su ve doğalgaz sayacımı ben mi alacağım?
Konutunuzu satın aldıktan sonra bize teslim etmiş olduğunuz vekaletnameler çerçevesinde elektrik, su ve doğalgaz abonelik işlemleriniz adınıza tesis edilecektir. Daire sahibi oturuma başladığında su, elektrik ve doğalgazı kullanabilir.
"Evreka Rezidans" Türkçe bir isim değil. Neden Türkçe bir isim kullanmadınız?
Dünya litaratüründe kullanılmakta olan bazı kelimeler, kapsadığı anlamların da üstünde, bir fikri, bir düşünceyi simgeleme gücüne erişirler. Ve kökenlerinden sıyrılıp, evrenselleşerek tüm dünya dillerinde aynı simgesel güç olarak kullanılırlar. Tıpkı Evreka kelimesi gibi... Latince kökenli, bulmak anlamına gelen bir kelime olan Evreka, evrenselleşerek dahice fikirlerde ve sonra ilerleme adına yapılan işlerde, bugün ise artık tüm 'yaratıcı adımlar'la birlikte anılmaya başlamıştır. Bu kelime; İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Portekizce'de de 'Eureka' olarak kullanılmaktadır. Türkçede sesli harflerin kelimenin başında yan yana kullanılmamasından dolayı, dilimize Evreka olarak geçmiştir.
Soyak Evreka Rezidans Projesinde arsa sahibi kimdir? İnşaatı ve satışı hangi firma yapmaktadır?
Soyak Evreka Rezidans projesinde arsa sahibi üçüncü bir kişidir ve projenin satışı ile ilgili organizasyon Soyak tarafından gerçekleştirilmektedir. Soyak Evreka Rezidans projesinin inşaatı, Soyak'ın tüm projelerinde olduğu gibi yüklenici firmaları tarafından yapılmaktadır.
Soyak Evreka Rezidans girişindeki Danışma ve Lobiden günün hangi saatlerinde faydalanacağım?
Evreka Residance Danışma ve lobisinden haftanın 7 günü, 24 saat hizmet alınabilecektir.
Soyak Evreka Rezidans çatı katındaki Kafe'den kimler yararlanabilir?
Kafe Hizmetlerinden Soyak Evreka Rezidans'ta oturan tüm müşterilerimiz yararlanabilir.
Soyak Evreka Rezidans' ta bulunan Sauna ve Spor salonu ücretli mi olacak?
Karar Soyak Evreka Rezidans blok yönetiminindir.
Binalarda tavan yüksekliği kaçtır?
Dairelerde tavan yüksekliği 2,58'dir.
Dairelerde ısı ve ses izolasyonu var mı?
Evet. Isı Yalıtım Yönetmeliğine uygun olarak binanın dış kısımlarına mantolama şeklinde ısı yalıtımı yapılmaktadır. Isı izolasyonu extrude polistren adı verilen malzemenin duvar yüzeylerine kaplanmasıyla gerçekleştirilir. Yapılan ısı izolasyonları ile ısınma konforunda artış, yakıt tüketiminde de önemli tasarruflar sağlanmaktadır. Döşemelerde şap altında ses yalıtım şiltesi kullanılmaktadır.
Soyak Evreka Rezidans'da televizyon yayınlarını nasıl izleyeceğim?
Bina tv tesisatları, kablolu tv altyapısı hazırlanmış olarak teslim edilecektir. Bunun yanında dijital yayınlar ile ilgili olarak; uydu ile Digitürk yayınları için tüm altyapı mevcuttur.
Soyak Evreka Rezidans Projesinde ADSL (Hızlı internet) var mı?
ADSL- hızlı internet hizmetinin sağlanması Türk Telekom'un hizmetleri içinde yer almaktadır. Türk Telekom'un Soyak Evreka Rezidans'a bu hizmeti getirmesi halinde daire sahiplerinin faydalanması mümkün olabilecektir.
Soyak Evreka Rezidans'da telefon kapasitesi durumu nedir?
Soyak tarafından her daireye 4 harici telefon hattı altyapısı kurulacaktır. Ancak telefon hattı verilmesi Türk Telekom'un sorumluluğundadır.
Soyak Evreka Rezidans Projesinde dairelerde jeneratör var mı?
Blok girişleri, blok sahanlıkları, asansörler, çevre aydınlatmaları, bina su ve yangın deposu hidroforları için kesintisiz enerji sağlayacak kapasitede jeneratör konulacaktır. Daire içlerine jeneratör beslemesi verilmemektedir.
Soyak Evreka Rezidans'da çöpler nasıl toplanacak?
Soyak Evreka Rezidans yönetimi ya kendi bünyesinde temizlikçi bulundurarak ya da temizlik firması vasıtasıyla çöpleri toplatacaklardır.
Soyak Evreka Rezidans'da yangın ihbar butonu var mı?
Soyak Evreka Rezidans'da kat hollerinde yangın ihbar butonu uygulanacaktır.
